top of page

YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN.

FarmiForest Oy

Afekta Oy

Ravistamo Oy

Kuopion kaupunki

Human Security Finland

Savonia-amk

HALUAMME OLLA EDISTÄMÄSSÄ INHIMILLISEMPÄÄ, KESTÄVÄMPÄÄ JA PAREMPAA HUOMISTA.

OTA YHTEYTTÄ

p. +358 40 716 9197

email. jukka@kirnukreativ.com

Luova suunnittelija, toimitusjohtaja.

JUKKA KÄHKÖNEN

Jukka on business designer, palvelumuotoilija ja strategisen muotoilun sanansaattaja. Hän on ollut kehittämässä läpi uransa erilaisia innovatiivisia ja palkittuja tuotteita ja palveluita. Jukka toimii myös valmentajana Design Forum Finland:n strategisen muotoilun koulutusohjelmassa ja hän on harvoja suomalaisia Design Sprint Master -kouluttajia ja fasilitaattoreita. Kirnun roolin lisäksi Jukka on toiminut erilaisissa kansallisissa kärkihankkeissa palvelumuotoilun, muotoiluajattelun ja liiketoiminnan asiantuntijana. Jukan mukaan ihmiskeskeisen suunnittelun ja kokeilevan yhteiskehittämisen tulisi olla kiinteä osa organisaatioiden toimintakulttuuria ja arvonluontia. Jukan  ajattelun keskiössä ovat empatia ja ihmisymmärrys, tulevaisuus- ja systeemiajattelu sekä kokeileva yhteisluovuus.

Vapaa-ajallaan Jukka nauttii aktiivisesta ja monipuolisesta liikunnasta ja urheilusta. Hän siirtyykin yhtä sujuvasti niin sienimetsästä sulkapallokentälle kuin triathlonpyörän päältä hiihto- tai jäätikkövaelluksille.

Luova suunnittelija.

LAURA PAKARINEN

Laura on funktionaaliseen vaatesuunnitteluun erikoistunut muotoilija. Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen työkokemus niin liike-elämän suunnittelu- ja tuotekehitystyöstä kuin julkisen puolen opetustyöstä. Lauran lähestymistavan keskiössä on ihmisymmärryksen, kulttuurin ja bisnestajun yhdistäminen.  Lauralle tärkeitä lähtökohtia työssä ovat kestävä kehitys sekä kestävä muotoilu, jossa parhaat ideat ja tulokset syntyvät monialaisesti yhdessä kehittämällä. Laura toimii muotoilun lehtorina Savonia AMK:ssa. 

Lauralle luonnossa oleminen on niin inspiraation kuin rauhoittumisen alkulähde. Työarjen ulkopuolella Lauran päivät kuluvat usein erilaisten patikointi-, vaellus-, maastopyöräily ja melontaretkien suunnittelussa – sekä erityisesti niiden kokemisessa ja niistä nauttimisesta.

Luova suunnittelija.

JOUNI SILFVER

Jouni on viimeisen kymmenen vuoden aikana työskennellyt useissa teknologiavetoisissa ajoneuvosuunnitteluprojekteissa. Hän on kiinnostunut käyttäjälähtöisistä suunnitteluprosesseista, ottaen erityisesti huomioon muotoiluajattelun ja palvelumuotoilun näkökulmat. Konseptisuunnittelun menetelmät sekä 2D- ja 3D-visualisointitaidot täydentävät Jounin monipuolista osaamista. Tällä hetkellä Jouni työskentelee Kirnun luovan suunnittelijan tehtävien ohella Savonia AMK:n tuotemuotoilun lehtorina.

 

Jouni on intohimoinen luonnossa liikkuja, joka arvostaa kestävän kehityksen arvoja. Erityisesti pyöräilyharrastus liittää teknologian ja vihreät arvot hyvin yhteen, synnyttäen jatkuvasti uusia ajatuksia kehittää entistä kestävämpiä ratkaisuita tässä ajassa. 

Luova suunnittelija.

TIMO SIRVIÖ

Timolla on lähes 20:n vuoden kokemus muotoiluajattelusta, palvelumuotoilusta, yrityskuvan hallinnasta ja osallistavasta suunnittelusta. Timo on vastannut palvelumuotoilun opetuksesta Savonia-ammattikorkeakoulussa. Hän on hyödyntänyt osaamistaan opetuksessa, tki-hankkeissa ja monialaisissa asiakasprojekteissa. Kirnun luovan suunnittelijan tehtävien ohella Timo toimii Savonia AMK:n lehtorina. Viime vuosina Timo on toiminut myös mm. vierailevana palvelumuotoilun opettajana ISIA Firenze yliopistossa, Italiassa. 

Myös Timo on aktiivinen ulkoilija ja liikkuja. Timon jalkojen alla on käyneet tutuksi niin Puijon polut kuin Pohjois-Savon alueen upeat maantiepyöräilyreitit.

PAREMPI HUOMINEN

Alati muuttuvassa maailmassa menestyminen vaatii meiltä kaikilta uusia taitoja – ja kykyä keskittyä oleelliseen. Haluamme auttaa organisaatioita erityisesti seuraavissa asioissa, joita pidämme keskeisinä kyvykkyyksinä tämän päivän haasteissa ja muutoksessa menestymisessä:

Empatia ja ihmisymmärrys.

Oivallus alkaa aina ihmisestä. Parhaastakaan keksinnöstä ei synny innovaatiota ellemme kykene tunnistamaan, mikä siinä on arvokasta ja merkityksellistä meille ihmisille. Teknologia kehittyy, liiketoiminnan mallit ja prosessit paranevat. Ihmisymmärrys ratkaisee.

Tulevaisuuden ennakointi.

Tulevaisuus tulee niille, jotka sen tekevät. Voimme joka päivä vaikuttaa siihen miten huomenna pärjäämme – miten olemme varautuneet ja miten reagoimme muutoksiin. Jotta voimme tehdä oikeita ratkaisuja, ennakointi tulisi olla oleellinen osa organisaation strategista suunnittelua. 

Kokeileva ja luova yhteiskehittäminen.

Yhdessä olemme enemmän. Osaaminen, ideat tai ymmärrys eivät ole sisäsyntyisiä. Ne syntyvät kokeiluista, virheistä ja esimerkeistä sekä niistä oppimisesta. Ne syntyvät kokemuksista, jakamisesta, inspiraatiosta ja tarinoista – yhteisluovuudesta.

Kokonaisvaltainen brändimuotoilu.

Brändi on henkilön subjektiivinen mielikuva yrityksestä, joka syntyy kaikissa niissä pisteissä, joissa asiakas on yritykseen kosketuksissa. Tämän vuoksi brändin on oltava aito ja kokonaisvaltainen; aina yrityksen tarkoituksesta tuotteen käyttö- tai palvelun asiakaskokemukseen saakka. 

Kestävä kehitys ja kiertotalous.

Vaikka kestävyys ja kiertotalous ovat tulleet viime aikoina termeinä tutuiksi, saattavat ne tuntua myös ristiriitaisilta erityisesti kannattavuuden kannalta ajateltuna. Me Kirnussa ajattelemme, että se on tehokkuutta ja resurssiviisautta sekä kilpailukykyä ja edellytys pärjäämiselle myös huomenna. Se  on ainoa tie pitkäaikaiseen positiiviseen muutokseen.

Haluatko kehittää parempia ja aikaa kestäviä ratkaisuja?

Klikkaa tarkempia tietoja palveluista tästä!

MUUTOKSENTEKIJÄT:

bottom of page